1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Kosthold og helseChevronRight
  4. Mat frå andre kulturarChevronRight
  5. Oppgåve om mat og kulturChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Oppgåve om mat og kultur

Indisk mat på Grønland, Oslo. Foto.

Informasjon om oppgåva

I teoridelen skal de intervjue nokon frå andre kulturar og finne ut meir om mat og kulturen som de har valt. I den praktiske delen skal de lage og presentere maten.

Del dykk inn i grupper og vel ein kultur eller eit land som de skal jobbe vidare med.

Person som skriv på laptop.Foto
Oppgåve 1

Samle alle opplysningane i eit dokument som de presenterer for kvarandre.

  1. Søk på Internett og bli betre kjent med mat og kultur frå den kulturen / det landet de har valt.
  2. Intervju personar med ulik kulturbakgrunn om mattradisjonar.
  3. Finn nokre oppskrifter som de skal lage på kjøkkenet.
  4. Lag ei bestillingsliste på råvarer eller gå ut og handle, fordel arbeidsoppgåvene og lag arbeidsplan til kjøkkenøkta.
  5. Planlegg bordpynt til buffébord, som passar til kulturen.
Kokk på restaurantkjøkken. Foto.

Oppgåve 2

  1. Lag rettane som de har valt ut.
  2. Pynt buffébordet slik at det får ein karakteristisk stil frå kulturen.
  3. Presenter rettane på buffébordet.
  4. Fortel medelevane om rettane de har laga.

Læringsressursar

Mat frå andre kulturar

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter