Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Servering og drikkevarerChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Servering og drikkevarer

Servitøren må ha brei kunnskap om alt frå å klargjere restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.

Ei vinflaske blir dekantert, det vil seie at vinen blir helt forsiktig over i ein karaffel. Foto.

Det er viktig at gjesten får ein god harmoni i måltidet, og ei god totaloppleving av oppdekking, servering og service. Drikka må ikkje overdøve maten, og heller ikkje omvendt. Det finnast ulike drikker både med og utan alkohol. Ein god servitør ser gjesten an og tilbyr drikke som passar både til han og maten.

Kva for drikkevarer anbefaler du til måltidet? Korleis serverer du vin til gjesten? Korleis dekkjer du opp eit bord? Kva slags serveringsmetodar vel du? Servitøren sine oppgåver er mange, og i komande emne vil du få kunnskap om alt dette og mykje meir.

Emne

Servering og drikkevarer

  • Servering

    Servitøren er serveringsstaden sitt ansikt utetter. Ein god servitør får gjesten til å føle seg velkomen og viktig.

  • Gode relasjonar både internt i bedrifta og eksternt til kundar er viktig for trivsel på arbeidsplassen og for å gi kundane ei god oppleving av bedrifta.

  • Service

    Å yte god service er viktig i restaurant- og matfaga. Det finst ulike former for service.

  • Drikkevarer

    Det finst tallause typar drikke. I dette emnet tek vi for oss likskapane og skilnadene mellom dei ulike typane drikkevarer.