I restaurant- og matfag må du heile tida tenkje på hygiene. Kunnskapen din og haldningane dine til hygiene er avgjerande for å kunne servere trygg mat. Vi har eigne lover og forskrifter for næringsmiddel som handlar om at vi ikkje skal utsetje oss sjølve eller andre for sjukdom gjennom mat/drikke.
Emner
Hygiene og mattryggleik
Hygiene
KjernestoffDet er nødvendig å ha både god personleg hygiene og god kjøkkenhygiene, for å unngå at bakteriar og andre mikroorganismar blømer opp.
Bakteriar og mikroorganismar
KjernestoffMikroorganismar er små levande organismar. Somme kan gjere oss sjuke, medan andre blir tilsette i eit produkt for å skape eit særpreg.
Trygg mat
KjernestoffTrygg mat er mat som ikkje inneheld helse- og miljøskadelege stoff. Internkontroll er bedrifta sine eigne rutinar for å sikre trygg mat.
HACCP
KjernestoffNår du jobbar med mat, er det viktig at du har kontroll på alle farar og truslar som kan oppstå. HACCP er eit system som kan hjelpe deg med det.