Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. Mjølk og meieriproduktChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Mjølk og meieriprodukt

Mjølk og mjølkeprodukt er ein viktig del av kosthaldet for dei fleste nordmenn. Av mjølk og meieriprodukt får vi fleire næringsstoff som kroppen vår treng kvar dag.

Ulike typar meieriprodukt på eit bord. Foto.

Frå mjølk får vi òg andre produkt som smør, fløyte, rømme, youghurt og mange fleire. Mange av dei gamle norske matrettene har mjølk som ein viktig ingrediens. Har du nokon gong prøvd å lage ditt eige smør? Oppskrifta finn du her.

Under dette emnet får du kunnskap om mjølk frå råvare til produkt, du får vite meir om kva mjølka har å seie for helsa, og du lærer meir om dei ulike mjølketypane og meieriprodukta.

Læringsressursar

Mjølk og meieriprodukt

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter