Hopp til innhald

Restaurant- og matfag Vg1

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
SubjectEmne

Emner

Filter

  • Tillaging og produksjon

    Som kokk bør ein kjenne til dei grunnleggjande tillagingsmetodane og inndelinga av både kald- og varmmat.

  • Råvarer

    For å lage god mat kreves det råvarer med riktig kvalitet. Dette krever at fagarbeider må kunne tilberede, og bruke de ulike råvarene.

  • Hygiene og mattryggleik

    Vi kan skilje mellom ulike former for hygiene, men felles for dei alle er at vi kjempar mot mikroorganismane.

  • Servering og drikkevarer

    Servitøren må ha brei kunnskap om alt frå å klargjere restauranten til servering og kunnskap om mat og drikkevarer.

  • Kosthold og helse

    Mange spiser alle måltidene på en institusjon eller på et spisested, og da er det spesielt viktig å ha kunnskap, om å kunne lage sunn og næringsrik mat.

  • Service og kommunikasjon

    Gjester har forventninger om å bli møtt med en god service, og service er avhengig av en god kommunikasjon.

  • Avfall og miljø

    Mange av vala vi gjer, kan ha uheldige følgjer for natur og miljø. I matbransjen kan vi verne miljøet ved å velje rett emballasje.

  • Etikk

    Ein kan reise mange etiske spørsmål i det daglege arbeidet. Kunnskap er ein viktig føresetnad for å gjere riktige etiske vurderingar.

  • HMS og førstehjelp

    I matfagbransen kan man bli utsatt for ulike farer, som kan føre til store og livstruende skader. Det er derfor nødvendig å ha en god internkontroll.

  • Yrke i bransjen

    Som yrkesfagarbeidar innan matfaga har du ei svært viktig rolle med å lage og servere trygg og næringsrik mat til næringar og verksemder.

  • Forslag til årsplan

    Forslag til årsplan for faga Bransje, fag og miljø, Kosthald og livsstil og Råstoff og produksjon. Emnet Hygiene har eigen årsplan.

Om restaurant- og matfag

Om restaurant- og matfag

Å velje og vurdere ulike råvarer og produkt er sentralt i opplæringa på vg1. Elevane skal også lære om servering og produksjon. Opplæringa skal gi kompetanse om mat og drikke i ein helsefremjande livsstil.

Nyheitsbrev

Hald deg oppdatert. Abonnér på siste nytt frå NDLA.

Facebook