I denne filmen møter du Baki som driv eigen restaurant med halalmat. Du vil få ei innsikt i dei islamske matreglane og sjå tillaging av tyrkiske retter. I tillegg fortel Zakiya og Larin om korleis det er å vekse opp med islamske mattradisjonar i Noreg.
Spørsmål til filmen
- Forklar omgrepa halal og haram.
- Kva dyr er tillatne å ete innan islam?
- Kva er forskjellen på halalkjøt og anna kjøt?
- Kva skil halalslakting frå tradisjonell norsk slakting?
- Kvifor et ikkje muslimar produkt laga med gelatin?
- Kva er ramadan og id og kva mattradisjonar er knytte opp mot dette?
- I filmen møter vi Baki som driv eigen restaurant med halalmat. Kva inneber halal-konseptet?
- Fortel om nokre typiske retter og tillagingsmåtar innanfor det tyrkiske kjøkkenet.
CC BY-SASkrive av Jannike Gausdal.
Sist fagleg oppdatert 08.04.2020