Fordjup dykk i skaldyr og skjel!
Jobb saman to og to. Kvart par får eit av følgande skaldyr eller skjel som de skal fordjupe dykk i og presentere for resten av klassen:
taskekrabbe
reker
hummar
sjøkreps
kamskjel
blåskjel
østers
Aktuelle tema de kan skrive om, er
sesong og fangst, eventuelt oppdrett
næringsinnhald
kvalitetskriterium
korleis han skal oppbevarast
bruksområde/kjende rettar eller serveringsmåtar
mengdeberekning
Finn òg oppskrift på ein klassisk rett de har lyst til å lage på kjøkkenet.
Skriv ei bestillingsliste på retten de skal lage, og ein arbeidsplan.
Dekk eit fint bord som kan passe til høvet.
Produser skaldyrretten dykkar på kjøkkenet, og server på ein stor buffé saman med rettane til dei andre elevane.
Smak på rettane til kvarandre. Kva vart din favoritt?
Relatert innhald
Når du skal lage mat til fleire, kan det vere greitt å vite kor mykje du skal rekne per person av kvar enkelt råvare.
Norske skaldyr er i særklasse og eignar seg godt på eit skaldyrbord med passande tilbehøyr.