Oppgåve
Kontrollspørsmål om krepsdyr
Etter å ha jobba med temaet krepsdyr kan du teste deg sjølv ved å svare på nokre spørsmål.
- Korleis sikrar vi hygienisk lagring og behandling av reker?
- Korleis ser vi forskjell på om reker er kokte og ferske, eller om dei er kokte og har vore frosne?
- Forklar korleis reker blir sorterte.
- Når på året får ein dei beste rekene?
- Forklar korleis reker skal reinskast.
- Kva delar av reka kan brukast?
- Korleis sikrar vi hygienisk lagring og behandling av scampi?
- Er scampi som art i nær slekt med reker?
- Korleis og kvar blir scampi produsert?
- Kva slags behandling har scampien gjennomgått før han blir seld i butikkar?
- Forklar korleis scampi skal reinskast.
- Kva delar av scampien kan brukast?
- Korleis sikrar vi hygienisk lagring og behandling av krabbe?
- Korleis ser vi forskjell på ein hannkrabbe og ein hokrabbe?
- Forklar korleis ein vurderer kvaliteten på krabben.
- Forklar korleis krabben skal kokast.
- Forklar korleis krabben blir reinsa.
- Kva delar av krabben kan brukast?
- Korleis sikrar vi hygienisk lagring og behandling av kongekrabbe?
- Korleis skil kongekrabben seg frå vanleg krabbe?
- Kvar finst kongekrabben?
- Kva blir brukt på kongekrabben, og korleis blir dette produktet laga ferdig?
- Korleis sikrar vi hygienisk lagring og behandling av hummar?
- Korleis ser vi forskjell på ein hann og ei hoe?
- Forklar korleis hummaren skal kokast.
- Korleis blir hummaren behandla etter koking?
- Korleis kan vi på ein annan måte klargjere hummar for vidare tillaging?
- Korleis sikrar vi hygienisk lagring og behandling av sjøkreps?
- Korleis ser vi forskjell på ein hann og ei hoe?
- Korleis blir sjøkreps kokt, kva blir han kokt i, og kor lenge?
- Korleis kan vi på ein annan måte klargjere sjøkreps for vidare tillaging?