Oppgåve
Kontrollspørsmål om mjølk
Etter å ha jobba med temaet om mjølk og meieriprodukt kan du no teste kunnskapen din ved å svare på desse spørsmåla.
- Kva for næringsstoff er mjølk ei god kjelde til?
- Kva type feitt finst det mest av i mjølk?
- Kva heiter det karbohydratet som finst i mjølk?
- Kva meiner vi med at mjølk blir standardisert?
- Kvifor blir mjølk homogenisert?
- Kva vil det seie at mjølka blir pasteurisert?
- Korleis skil vi best fløyten frå mjølka?
- Blir fløyte pasteurisert og/eller homogenisert?
- Korleis bør mjølk og mjølkeprodukt lagrast?
- Korleis blir rømme framstilt?
- Kvifor kan laktoseintolerante tole å ete rømme?
- Korleis blir smør framstilt?
- Nemn nokre føresetnader som er viktige for å få eit godt resultat i smørproduksjonen.