Tillaging av grønsakerRiktig tillagingsteknikk er viktig for å få best mogleg resultat på grønsakene.
KålvekstarVi har fleire ulike typar kålvekstar. Her får du vite forskjellen i bruksområde, næringsinnhald og tillaging.
Lauk- og purrevekstarLauk- og purrevekstar er mykje brukte grønsaker både på restaurantar og på heimekjøkken. Lær om forskjellen i bruksområde, næringsinnhald og tillaging.
RotgrønsakerRotgrønsaker har til alle tider vorte mykje brukte i Noreg og Norden. Her får du vite forskjellen i bruksområde, næringsinnhald og tillaging.
GrønsaksfrukterGrønsaksfrukter inneheld mykje antioksidantar, mineral og vitamin. Her får du vite forskjellen i bruksområde, næringsinnhald og tillaging.
StengelvekstarStengelvekstar høyrer til grønsaker der stengelen er den etande delen. Her får du vite forskjellen i bruksområde, næringsinnhald og tillaging.
SoppSopp er organismar som skil seg frå plantar ved at dei manglar blad, klorofyll, blomstrar og røter.
Frø og belgvekstarFrø og belgvekstar blir etne både rå og varmebehandla. Her får du vite forskjellen i bruksområde, næringsinnhald og tillaging.
Salat og bladgrønsakerVi har mange typar salatar. Dei har ulike smakar og fargar, og ulikt næringsinnhald.
KrydderurterKrydderurter er appetittvekkjande og set smak på maten vår. Dei ulike urtene har ulike bruksområde.
PotetPotet er det mest brukte metningsgarnityret vi har i Noreg. Det finst tallause ulike typar potet og bruksområde for potet.