Tillaging av frukt og bærFrukt og bær kan lagast til på mange ulike måtar. Dei kan nytast naturelle eller nyttast til mellom anna safting, sylting og gelé.
BærBær blir definert som ei saftfull, kjøtfull frukt, som oftast med mange små frø. Vi skil mellom ville bær og hagebær.
BlautfrukterBlautfrukter er ulike i storleik, frå druer til melon.
KjernefrukterKjernefrukt er ei fellesnemning for pærer og eple. Det er kjernehuset, og ikkje fruktkjøtet, som utgjer den eigentlege frukta.
SteinfrukterSteinfrukt er oftast einfrøa. Fruktveggen består av ein hard indre del (stein), som omgir frøet, og ein meir eller mindre kjøtfull ytre del.
SitrusfrukterNår vi høyrer ordet sitrusfrukter, tenkjer vi ofte på appelsinar, klementinar, sitronar og grapefrukt. Men det er mange fleire medlemmer av familien.
Andre frukterAndre frukter er ofte det vi kallar eksotiske frukter, og desse er mykje nytta i matlaging og til pynt.