Kyllingrett med ulik konsistens
Klassen blir delt i grupper på to eller tre. Alle gruppene får utdelt følgande hovudråvarer:
brystfilet av kylling
gulrot
brokkoli
blomkål
potet
Gruppe 1
Denne gruppa skal
posjere kyllingbrystet
koke gulrot, blomkål, brokkoli og potet
lage ein valfri saus
Gruppe 2
Denne gruppa skal
pannesteike kyllingbrystet
pannesteike gulrotstavar, brokkoli- og blomkålbukettar
pannesteike små båtar av potet
lage ein valfri saus
Gruppe 3
Denne gruppa skal
omnsbake kyllingbrystet
lage gulrotkrem
pannesteike brokkoli- og blomkålbukettar
koke poteter
lage ein valfri saus
Alle gruppene legg opp rettane sine på tallerken. Legg opp slik at retten ser delikat og freistande ut.
Alle gruppene smaker på dei ulike variantane.
Kva slags konsistens kjenner du i dei ulike rettane? (Blaut, mjuk, hard, sprø?)
Kva gruppe laga den mest spennande maten med tanke på konsistens?
Har variasjon av tillaging og konsistens noko å seie? Kvifor / kvifor ikkje?
Kva rett likte du best, og kvifor?