Elg
Elgen er knytt til skogen. Om vinteren lever han av skot, smågreiner og bork av ulike lauvtre, brake, furu og gran. Om sommaren lever han av gras, urter og lauv. I sommartida kan han enkelte stader gjera skade på åker og eng, om vinteren på skog, særleg unge furutre. Brunsttida varer frå om lag 15. september til om lag 15. oktober. Elgkua kan verta drektig første gong når ho er halvanna år gammal, og ho er drektig i ni månader. Kalven vert fødd i slutten av mai eller byrjinga av juni, og pattar mora til langt utover hausten. Tvillingkalvar er vanleg.
Utbreiing
Elgen finst no berre i Skandinavia, Finland, det tidlegare Sovjetunionen, i Polen og i Nord-Amerika frå Alaska sørover til dei nordlegaste av statane i USA. Elgen i Nord-Amerika er større, har mørkare farge og større gevir.
Jakt
Vi kan jakte på elg i dei kommunane som opnar for elgjakt. Jakttida for elg varierer frå kommune til kommune, men varer som regel frå 10. september til 31. oktober. Det er vanleg hos oss å ta med elghund på jakt.
Bruk
Som hos storfe. Det er vanleg å bruka elgkjøtet til elgsteik, carpacchio, entrecotesteik, biff av filet, roastbiff, til gryteretter, elgburgar, kjøtkaker og liknande.
Næringsinnhald
Elgkjøtet er magert og feittfattig. Det er ei god kjelde til jern, protein og kalium.
Sjå matvaretabellen om nærare opplysningar om næringsinnhald.