Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Lag et fotoportrett

I denne oppgaven skal du ta et portrettfoto av en person. Dette arbeidsoppdraget henger sammen med oppgaven om å lage et portrettintervju. Målet er at fotoportrettet skal relateres til innholdet i portrettintervjuet; det skal fortelle noe om personligheten til intervjuobjektet ditt.
Alfred Hitchcock, en dresskledd ærverdig herremann, har en måke på venstre skulder og en ravn på høyre. Svart-hvitt-foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Evnen til å bli kjent med personer og til å tenke ut gode ideer for hvordan personlighetstrekk kan visualiseres, er nøkkelen til å ta gode portretter.

Arbeidsoppdrag

  • Du skal lage et fotoportrett av en person.
  • Du skal ta portrettbildet med mobiltelefonen din.
  • Målet er at bildet skal relateres til det som kommer fram i portrettintervjuet; det skal fortelle noe om personligheten til intervjuobjektet ditt.
  • Du kan bruke modellens egne klær, utstyr og ting som rekvisitter. Du kan gjerne også bruke omgivelser som modellen ofte ferdes i, som kulisse.
  • I portrettbildet skal du ta i bruk noen av de fem grunnleggende komposisjonprinsippene i fotografering.
  • Portrettbildet skal være klart for publisering på nett.

Til inspirasjon

Sjekk ut NRKs programserie Mobilfotografene.

Her fikk deltakerne beskjed om å lage portretter av personer ved hjelp av mobilkameraet. Det var deltakernes evne til å bli kjent med personene og til å tenke ut gode ideer for hvordan personlighetstrekkene kunne visualiseres, som avgjorde hvem som gikk til topps i konkurransen.

CC BY-SASkrevet av Ragnhild Risholt Kleppe og Eva Sophie Wolff-Hansen.
Sist faglig oppdatert 25.03.2021

Læringsressurser

Bildesjangre