Flambering
Når du skal flambere, er det svært viktig at mise en place er ordnet ordentlig. Samarbeid med kokk eller en annen servitør er også viktig.
Finn fram alt du trenger til flamberingen: lighter/tenner, banan, sukker, smør, jus, likør, brennevin, håndserviett, gripebestikk, tallerken, eventuelt réchaud og en halv appelsin.
1 banan
1 ½ ss sukker
30 g smør
2 cl presset appelsinsaft eller jus
en halv appelsin eller sitron til å røre med
1 cl Cointreau eller Grand Marnier
1 cl konjakk
Framgangsmåte
Karamelliser sukkeret i flamberingspanna.
Tilsett smøret og smelt det.
Rør sammen sukkeret og smøret med en halv appelsin/sitron.
Deglaser forsiktig med presset appelsinjus.
Rør igjen med den halve appelsinen/sitronen.
Legg i bananen og vend i sausen. Varm dette til bananen blir litt mør. Øs over saus.
Tilsett likøren.
Flamber bananen med konjakk.
Anrettes på tallerken, serveres med is eller krem.
Vi bruker samme framgangsmåte på bær og frukt. Vi kan bruke andre likører som passer bedre til frukten/bærene, for eksempel moltelikør til molter.