Borddekkingskonkurranse!
Klassen deles i grupper på tre elever.
Dere skal dekke og pynte et bord til fire personer som skal passe til en kvinnes 50-årsdag. Menyen er som følger:
Forrett: Kremet blomkålsuppe
Hovedrett: Helstekt oksefilet, bakte rotgrønnsaker, rødvinssaus og fondantpotet
Dessert: Brownies, bringebærsorbé
Det skal brukes amerikansk servering. Det skal serveres vin til hele måltidet.
Gruppene vil bli vurdert etter følgende kriterier:
Vurderingskriterier | Poeng | Kommentar |
---|---|---|
Rett oppdekking i samsvar med meny og serveringsmåte | ||
Hygiene og renhold | ||
Nøyaktighet | ||
Serviettbretting | ||
Kuvertmeny med allergenmerking | ||
Kreativitet | ||
Bruk av årstidens blomster og farger | ||
Pynt som passer anledningen |
Hver gruppe får en time til forberedelse. Her må gruppa lage en plan og bli enige om hva slags utstyr som trengs, hvordan dere vil dekke, hva slags pynt og servietter som skal brukes, og hvem som skal gjøre hva.
Hver gruppe dekker bordet sitt etter planen dere har laget.
Etter at bordet er dekket, må gruppa vurdere sitt eget arbeid.
Hva ble dere fornøyd med?
Hva kunne vært bedre?
Elevene samles rundt hvert bord og vurderer hverandres arbeid. Diskuter sammen i klassen, hva gjorde gruppa bra, og hva kunne vært bedre? De andre gruppene setter poeng fra 1 til 3 etter vurderingskriteriene ovenfor.
Gruppe 1: Hanne, Ali og Jonas | ||
---|---|---|
Vurderingskriterier | Poeng | Kommentar |
Rett oppdekking i samsvar med meny og serveringsmåte | 2 | Manglet dessertskje |
Hygiene og renhold | 3 | Alt var rent og pusset |
Læreren samler inn gruppenes vurderinger av hverandre, regner sammen poengsummen og kårer en vinner.