Eltetid på gjærdeig
Lag en gjærdeig av
- 800 g siktet hvetemel
- 5 dl vann (ca. 20 °C)
- 25 g fersk gjær (eller 10 g tørrgjær)
- 10 g salt
Bland sammen alle ingrediensene og elt deigen ved sakte fart i ca. 2 minutter og deretter ved større hastighet i ca. 2 minutter. Kjenn på deigen og vurder om den virker elastisk og smidig. Sett deigen til heving tildekket i 30 minutter.
Lag så deigemner på 120 g og trill dem til runde boller. Vurder om deigen er god å jobbe med. Hvil deigemnene under et klede i 10 minutter før du former dem til avlange bagetter, setter dem på en smurt plate og setter dem til etterheving. La dem heve til dobbel størrelse før du steker dem i forvarmet ovn.
- Var deigen god å jobbe med?
- Hvor lang tid måtte bagettene heve før de var klare til steking?
- Ble resultatet bra?
Lag en gjærdeig av
- 800 g siktet hvetemel
- 5 dl vann (ca. 20 °C)
- 25 g fersk gjær (eller 10 g tørrgjær)
- 10 g salt
Bland sammen alle ingrediensene og elt deigen ved sakte fart i ca. 4 minutter og deretter ved større hastighet i ca. 8 minutter. Kjenn på deigen og vurder om den virker elastisk og smidig. Sett deigen til heving tildekket i 30 minutter.
Lag så deigemner på 120 g og trill dem til runde boller. Vurder om deigen er god å jobbe med. Hvil deigemnene under et klede i 10 minutter før du former dem til avlange bagetter, setter dem på en smurt plate og setter dem til etterheving. La dem heve til dobbel størrelse før du steker dem i forvarmet ovn.
- Var deigen god å jobbe med?
- Hvor lang tid måtte bagettene heve før de var klare til steking?
- Ble resultatet bra?
- Hvilken av framgangsmåtene ga mest elastisk deig?
- Var det noen forskjell på hvor lang tid bagettene måtte etterheve for å nå dobbel størrelse?
- Hvilken av framgangsmåtene ga best resultat?