Hopp til innhold
Oppgave

Steke eller koke?

Ved tilberedning av kjøtt velger vi ofte tilberedningsmetode etter hvor mør stykningsdelen er. I denne oppgaven skal du steke ei skive indrefilet, som regnes som mørt kjøtt, og ei skive bankekjøtt eller rundstek, som regnes som seigere kjøtt.

Oppgave 1. Steking av kjøttstykker med ulik mørhetsgrad

  • Stek ei skive indrefilet i ei stekepanne til du mener den er ferdig stekt.

  • Stek ei skive bankekjøtt eller rundstek i ei stekepanne til du mener den er ferdig stekt.

  • Smak på begge skivene, og finn ut hvilken du mener er best på smak og konsistens.

Oppgave 2. Koking av kjøttstykker med ulik mørhetsgrad

  • Kok ei skive indrefilet i en kjele med kraft i cirka to timer.

  • Kok ei skive bankekjøtt eller rundstek i en kjele med kraft i cirka to timer.

  • Smak på begge, og finn ut hvilken du mener er best på smak og konsistens.

Oppgave 3. Vurdering

  • Ble det noen forskjell på smak og konsistens på indrefilet og bankekjøtt/rundstek som kokt eller stekt?

  • Hva tror du er grunnen til det eventuelt ble forskjell på smak og konsistens?

  • Hvordan vil du anbefale å tilberede en indrefilet for at den skal smake best mulig?

  • Hvordan vil du anbefale å tilberede ei skive bankekjøtt eller rundstek for at den skal smake best mulig?