Forslag til sammensetning av retter i menyer
Retten til et hovedmåltid som lunsj, middag eller supé er alltid en hovedrett av fisk eller kjøtt med tilbehør.
første rett: hovedrett av fisk eller kjøtt med tilbehør
andre rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: hovedrett av fisk eller kjøtt med tilbehør
tredje rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe, varm forrett, hovedrett av fisk, varm eller kald mellomrett
tredje rett: hovedrett av fisk eller kjøtt med tilbehør
fjerde rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe, varm forrett, hovedrett av fisk, varm eller kald mellomrett
tredje rett: hovedrett av fisk eller kjøtt, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: hovedrett av kjøtt eller grønnsaksrett
femte rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe, varm forrett eller hovedrett av fisk
tredje rett: hovedrett av fisk, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: varm eller kald mellomrett, hvilerett eller hovedrett av kjøtt
femte rett: hovedrett av kjøtt eller grønnsaksrett
sjette rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe eller varm forrett
tredje rett: hovedrett av fisk, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: varm eller kald mellomrett
femte rett: hvilerett eller hovedrett av kjøtt
sjette rett: hovedrett av kjøtt, grønnsaksrett, søt dessert
sjuende rett: søt dessert, frukt eller ost
første rett: kald forrett, suppe eller varm forrett
andre rett: suppe eller varm forrett
tredje rett: hovedrett av fisk, varm eller kald mellomrett
fjerde rett: varm eller kald mellomrett
femte rett: hvilerett eller hovedrett av kjøtt
sjette rett: hovedrett av kjøtt eller grønnsaksrett
sjuende rett: grønnsaksrett eller søt dessert
åttende rett: søt dessert, frukt eller ost
Husk
- Til forrett bør vi unngå sterke, røykte eller saltede retter.
- Hvis en meny har to hovedretter, skal den første være fisk og den andre kjøtt.
- Dersom menyen bare inneholder én dessert, bør denne være søt.