Hopp til innhold
Oppgave

Hva husker du om sterkvin?

Etter å ha jobbet med temaet sterkvin kan du prøve deg på disse oppgavene.

Sterkvin

  1. Hva er definisjonen på sterkvin?

  2. Hvilke glass serveres sterkvin i?

  3. Hvor mange centiliter (cl) er det vanlig å servere av sterkvin?

  4. Ved hvilken temperatur er det vanlig å servere en sterkvin?

Sherry

  1. Når og til hva er det vanlig å servere sherry?

  2. Hvor lages sherry?

  3. Hva er ifølge definisjonen en sherry?

  4. Det finnes to typer sherry: Hva heter de, og hva er forskjellen?

  5. Hva er solera-systemet?

Portvin

  1. Hvor lages portvin?

  2. Betegnelser på portvin er ruby og tawny. Hvilken farge har disse, og hvor gamle er de?

  3. Til hvilke matretter vil du servere portvin?

  4. Hva er vintage?

  5. Hvorfor må en vintage dekanteres?

Madeira

  1. Hvor lages madeira?

  2. Madeira gjennomgår en oppvarmingsprosess der vinen blir bevisst oksidert. Hvorfor og hvordan gjør man det, og hva kalles denne prosessen?

  3. Det finnes fire forskjellige typer madeira. De er oppkalt etter druetypen de lages på. Hva heter de, og hvordan smaker de?

  4. Til hvilken mat vil du servere madeira?
CC BY-SA 4.0Skrevet av Hege Amdahl.
Sist faglig oppdatert 11.06.2021