Hopp til innhold

Fiskesuppe

  • 1 pakke med fiskekaker (400 g)
  • 1 liten boks pillede reker
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten purre
  • 1 kvast kruspersille
  • 1,5 dl fløte
  • 2 terninger fiskebuljong
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje smør
  • 1 eggeplomme
  • Smakes til med salt og pepper

Slik gjør du det:
Kok opp 1 liter fiskebuljong med de to fiskebuljongterningene.
Vask, rens og skjær gulrøttene i tynne skiver. Vask purren og skjær den i tynne ringer. Fiskekakene skjæres opp i terninger.
Smelt smøret i en kjele og la gulrøttene og purren frese seg gylne i kjelen i et par minutter.
Lag en jevning med melet og litt av buljongen. Hell jevningen i kjelen og tilsett resten av buljongen. Rør forsiktig.
La suppen koke til grønnsakene er nesten møre. Tilsett fiskekakene og rekene. Bland eggeplommen med fløten og ha det i kjelen.
La suppen stå og trekke i fem minutter. Strø på finhakket kruspersille rett før servering.
P.s. Fiskekakene kan byttes ut med kokt fisk.

CC BY-NC-SARettighetshaver: NRK
Sist faglig oppdatert 11.07.2017