Hopp til innhold

Kystsalater

Kystsalat av grønne blad og blomster


Blader av det du finner: Strandmelde, løvetann, ramsløk, finsnittet marikåpe og kløverblad, blomster, vassarve, gjerne i blanding med «kjøpesalat».
Bruker du litt grisetang i salaten, må den kokes 0,5 time på forhånd for å myknes.
Smak til med rømme med noen dråper soppekstrakt og vend dressingen i salaten, eller dusj over villbringebæredikk.


Fisk- og skalldyrsalat.
Fiskerester, reker, gjerne fiskeboller, crab sticks osv. blandes med sprø salatblader, ørlite rød paprika i strimler, strimlede syreblad. Dressing etter smak eller rømme med litt rapsolje, smakt til med soppekstrakt og ville krydderurter.

CC BY-NC-SARettighetshaver: NRK
Sist faglig oppdatert 03.03.2017