Hopp til innhald

Kystsalat

Kystsalat av grøne blad og blomster.


Blad av det du finn: Strandmelde, løvetann, ramsløk, finsnitta marikåpe og kløverblad, blomster, vassarve, gjerne i blanding med «kjøpesalat».
Dersom du brukar litt grisetang i salaten, må du koke den i 0,5 time på førehand for å mjukne den.
Smak til med rømme med nokre dråpar soppekstrakt og vend dressingen i salaten, eller dusj over villbringebæredikk.


Fisk- og skalldyrsalat.
Bland fiskerestar, reker, gjerne fiskebollar, crab sticks osv. med sprøe salatblad, ørlite raud paprika i strimlar, strimla syreblad. Dressing etter smak eller rømme med litt rapsolje, smakt til med soppekstrakt og ville krydderurter.

CC BY-NC-SARettshavar: NRK
Sist fagleg oppdatert 03.03.2017