Films and Film clips
Ergonomi i restaurant- og matfag
Ergonomi er viktig i alle yrker. Som arbeidstaker har du ansvar for å ta vare på din egen helse, og arbeidsgiveren har ansvar for å legge til rette for deg slik at du unngår uheldige arbeidssituasjoner som kan gi deg plager og skader.
- Gjør rede for begrepene ergonomi, belastningsskader og muskel- og skjelettplager.
- Ta for deg tre yrker innenfor restaurant- og matfag. Beskriv hvilke utfordringer du tror disse tre yrkesgruppene har i sitt daglige arbeid.
- Lag gode råd for ergonomiske prinsipper til fagarbeidere i de tre yrkene du har valgt. Lag en plakat eller en digital plakat med rådene dine.
- Beskriv hvilke utfordringer du ser på skolen eller arbeidsstedet ditt når det gjelder ergonomi og HMS innenfor
- hjelpemidler til tunge løft
- arbeid på kjøle/frys
- varelevering
- varme og tunge kjeler/bakker
- tilpassede arbeidsbenker
- gulv og sikkerhet