Skip to content
Task

Svinn i praksisbedriften

Svinn er tap av ressurser, og svinn fører dermed til dårligere lønnsomhet for bedriften. Alle ansatte kan være med på arbeidet med å minimere svinn. Som praksiselev kan du kanskje bidra med nye innspill på hva som er svinnkilder i praksisbedriften.

Oppgave

  1. Innledning: Fortell om praksisbedriften.

  2. Innhold: Hva er svinn og svinnkilder? Bruk illustrasjonen svinnhjulet til å fortelle om aktuelle svinnkilder i din praksisbedrift. Dersom dere har personalrom eller kantine, må du også vurdere om matsvinn kan være et problem.

  3. Svinn og bærekraft: Hvorfor er det viktig at alle bedrifter vurderer sine svinnkilder?

  4. Tiltak mot svinn: Hvilke tiltak mot svinn i praksisbedriften vil du foreslå?

  5. Avslutning: Oppsummer hvilke svinnkilder praksisbedriften har, og hvilke tiltak du foreslår mot svinn.

Tips til lærer

Oppgaven kan løses skriftlig som en rapport eller som en muntlig framføring.