Lag sjokoladekuler
Følg oppskriften under og lag sjokoladekuler. Når dere skal måle opp hvor mye dere trenger av hver ingrediens, har dere bare lov til å bruke ei kjøkkenvekt.
Ingredienser
½ kopp smør
¼ oz kakao
4 ss sukker
3 dl havregryn
15 ml vann
kokos til pynt
Tenk igjennom ...
Veier 1 liter vann det samme som 1 liter smør?
Slik gjør dere
Finn ut hva de ulike måleenhetene betyr, og regn om mengdene i oppskriften til masse i gram.
Vei opp rett mengde av hver ingrediens.
Bland alle ingrediensene, unntatt kokos, godt.
Rull massen til kuler og rull dem i kokos.
La kulene stå på et kaldt sted mens dere jobber med oppgavene nedenfor.
Regn ut
næringsinnhold per kule
næringsinnhold per 100 gram
Foreslå andre ingredienser dere kunne valgt for å gjøre sjokoladekulene sunnere. Begrunn hvorfor dette gjør kulene sunnere.
Tenk dere at dere skal pakke alle kulene dere har laget, i én eske.
Hvor stort må volumet av esken være? Hvor mye emballasje trenger dere?
Finn ut hvilke krav som stilles til emballasje som skal inneholde matvarer. Hva må dere tenke på når dere skal lage emballasje til sjokoladekulene? Se artikkel om emballasje og mat.
Lag et tiltalende design på emballasjen. Få fram om sjokoladekulene deres er sunne/økologiske/Fairtrade eller annet som gjør dem "spesielle". Se artikkel om emballasje og produktmerking.
Lag en etikett med næringsinnhold. Husk merking av eventuelle allergener. Se Mattilsynets side om merking av allergener.
Lag en rapport over det dere har gjort.
Dette må være med i rapporten:
utregninger (vekt og næringsinnhold, emballasje)
utstyrsliste
framgangsmåte
bilde/figur
endringsforslag som gjør sjokoladekulene sunnere
Related content
Emballasje er det et produkt er pakket inn i. Hensikten med emballasje på mat kan være å forlenge holdbarheten, gi informasjon og reklamere.