Skip to content
Task

Øv deg på å bruke andre metningsgarnityrer

Potet er det mest brukte metningsgarnityret i det tradisjonelle kjøkkenet, men også ris og pasta er populært. I denne oppgaven skal du øve deg på å bruke andre metningsgarnityrer enn den tradisjonelle poteten.

Oppgave 1

Finn ut hva som menes med andre metningsgarnityrer enn potet, og hva "nyere" metningsgarnityrer er.

Finn oppskrifter på diverse "nyere" metningsgarnityrer.

Oppgave 2

Læreren deler klassen inn i tre grupper som forbereder seg ved å finne oppskrifter til hver sin oppgave.

  • Gruppe 1: Lag en tradisjonell fiskerett med to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.

  • Gruppe 2: Lag en rett av kyllingbrystfilet, to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.

  • Gruppe 3: Lag en rett med ytrefilet av okse eller vilt, to grønnsakstilberedninger, valgfri saus og metningsgarnityr som ikke er laget av potet.

Oppgave 3

Hver gruppe presenterer retten de har lagd, for resten av klassen på en buffé. Forklar hvorfor dere valgte det metningsgarnityret dere valgte. Alle skal smake på alle rettene.

Oppgave 4

Vurder de rettene du har smakt på. Hvordan synes du rettene ble uten den tradisjonelle poteten? Er det noen av rettene som fungerte godt uten potet? Savnet du potet i noen av rettene?