Hva slags mel foretrekker du?
Noen foretrekker durumhvete når de lager fersk pasta, andre foretrekker hvetemel eller ei blanding. I denne oppgaven skal du lage en pastadeig med hver av meltypene og undersøke om det blir noen forskjeller.
Lag en porsjon pastadeig ved å kun bruke vanlig hvetemel.
Lag en porsjon pastadeig ved å kun bruke mel av durumhvete.
Ta utgangspunkt i denne grunnoppskriften på pastadeig:
250 g hvetemel
0,5 ts salt
2 egg
3 eggeplommer
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør sammen. Da får du en smulete deig. Hell ut deigen på benken og kna den sammen med hendene. Etter at deigen er blandet, pakker du den inn i plast og legger den til hviling cirka 30 minutter på kjøl før du kjevler den ut på pastamaskinen.
Ble det noen forskjell på disse deigene? Tenk på tekstur og utseende.
Pasta carbonara og pasta bolognese er to tradisjonelle pastaretter fra Italia. Velg deg en av disse rettene du har lyst til å lage, og finn oppskrift. Lag sausen.
Bruk en pastamaskin til å lage tagliatelle av begge de to deigene dine.
Sammenlign de to forskjellige deigene når de er ferdig kokt. Er det noen forskjell på pasta laget med durumhvete og pasta laget med vanlig hvete? I så fall, hva er forskjellene? Tenk på for eksempel konsistens og smak.
Server den kokte pastaen med sausen du har laget.
Related content
Pasta finnes i en mengde ulike former og med ulike navn. Lager du deigen selv, kan du variere både form, farge og smak.