Skip to content

Tasks and Activites

Lag et måltid

Å lage mat til andre krever at du som fagarbeider har kompetanse om kosthold og ernæring. Du skal kunne lage enkle måltider som er tilpasset enkeltbrukeres behov, og som er i tråd med kostrådene fra helsemyndighetene.
Open image in new window

Oppgaver

Bruk kostholdsplanleggeren som kilde gjennom alle oppgavene.

  1. Sett opp forslag til et måltid tilpasset en konkret aldersgruppe eller brukergruppe. Du kan selv velge om det er frokost, lunsj, middag eller kveldsmat du vil lage.
  2. Vurder energi- og næringsinnholdet i måltidet.
    1. Hvor stor andel av energiinnholdet i dette måltidet kommer fra hver av de energigivende næringsstoffene?
    2. Hvilke ikke-energigivende næringsstoffer inneholder måltidet, og i hvilke matvarer finner vi dem?
    3. Hvordan vil du vurdere energi- og næringsinnholdet i måltidet ut fra kostrådene fra Helsedirektoratet?
  3. Hvilke matvarer vil du anbefale at personen får i seg resten av dagen? Begrunn svaret ditt.
  4. Lag måltidet hjemme eller på skolen. Husk å ivareta hygiene etter gjeldende retningslinjer.
  5. Dokumenter arbeidet ditt med en bilde- eller filmpresentasjon.




Related content

CC BY-SAWritten by: Vigdis Haugan and Hege Nikolaisen.
Last revised date 05/06/2020

Learning content

Mat som grunnleggende behov