Skip to content

Tasks and Activites

Ergonomi i arbeidet

Ergonomi er mer enn variert og god kroppsbruk. Denne oppgaven handler om ergonomiske utfordringer i arbeidet og hva vi kan gjøre for å ta vare på helsa.
Kvinnelig kokk bærer en stabel med gryter. Foto.
Open image in new window

Disse forholdene er viktige i arbeidssammenheng:

  • hva slags arbeidsutstyr vi bruker

  • hvordan arbeidsplassen er utformet

  • hvordan vi utfører arbeidet

  • hvilke hjelpemidler som er tilgjengelige

  • hvordan arbeidsoppgavene er organisert

  • syns-, støy- og klimaforhold

  • arbeidsmiljø

For å ta vare på helsa må vi ha kunnskap om hvordan vi kan unngå belastningslidelser ved å bruke gode ergonomiske prinsipper.

Oppgave

Del inn klassen i grupper på fire. Hver gruppe skal lage en digital framstilling av ergonomiske utfordringer i arbeidet, enten på kjøkkenet eller i serveringssalen.

  • Hver gruppe kan lage enten en film eller en presentasjon med bilder.
  • Framstillingen skal vise praktiske eksempler på hva som er god ergonomi, og hva som ikke er god ergonomi.
  • Alle gruppene skal framføre arbeidet sitt for de andre.

Related content

CC BY-SAWritten by: Jannike Gausdal.
Last revised date 05/27/2021

Learning content

HMS