Chef Flynn - Raw Materials, Production, Sales and Service (RM-KOS vg2) - NDLA

Skip to content
Film og filmklipp

Chef Flynn

I denne filmen følger vi Flynn McGarry, som allerede i ung alder viser interesse for matlaging. Moren, en kjent Hollywood-produsent, filmer sønnen fra han som liten lager flotte retter til familien, til han flytter ut for å jobbe på stjernerestaurant i New York.

Oppgaver til filmen

  1. Fortell om de forskjellige tilberedningsteknikkene Chef Flynn bruker.

  2. Chef Flynn reiser rundt med sin egen pop-up-restaurant: Eureka. Hvilket navn ville du ha valgt til din pop-up-restaurant, og hvorfor?

  3. Lag en meny til restauranten din:

    • to forretter – én suppe og én kald rett

    • to hovedretter – én med fisk og én med kjøtt

    • to desserter – én med mousse eller fromasj som hoveddel og én med is/sorbé som hoveddel

  4. Planlegg hvordan restauranten din skal organiseres.

    • Lag en arbeidsplan for forrett, hovedrett og dessert.

    • Hvor mange vil du ha med i teamet ditt?

    • Hvor mange skal jobbe med hver rett?

    • Hvordan skal rettene legges opp på tallerkenen?


Written by: Einar Martin Kålen.
Last revised date 10/26/2020