Hopp til innhold

Fagstoff

Line fikser maten: Korn

I serien Line fikser maten utforsker Line Elvsåshagen miljøkonsekvensene av den moderne matproduksjonen i Norge. I denne episoden får hun vite mer om utfordringene knyttet til kornproduksjon.

Refleksjonsspørsmål

  1. Tenk over: Hvor mange produkter med korn spiser du vanligvis i løpet av en dag? Hvor mange i løpet av ei uke?

  2. Krig, konflikter eller klimakatastrofer kan føre til kornkrise. I tilfelle en kornkrise er vi i Norge dårlig forberedt. Diskuter:

    1. Er vi i Norge for naive når det gjelder kornsikkerhet?

    2. Tar vi korn for gitt?

  3. Bør vi jobbe for å øke forbruket av norsk bygg framfor importert ris med lav næringsverdi? Hvorfor eller hvorfor ikke?

CC BY-SASkrevet av Therese Hansen Federl og Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 25.08.2022

Læringsressurser

Bærekraftig mat