Hopp til innhold

Fagstoff

Charlotte

Charlotte er en kake med lange tradisjoner i det europeiske kjøkken. Det finnes flere varianter, og den egner seg både som dessert og på et kakebord.

En charlotte russe-kake pynta med kremdotter, friske bringebær og mynteblader. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Framgangsmåte

  • Dekk ei form i bunnen og på sidene med for eksempel rullekakeskiver, kjeks, vafler eller makroner. Bakverket må skjæres og legges slik at forma blir helt dekket og det blir et pent mønster.
  • Fyll forma med fromasj, pudding eller krem tilsatt gelatin. Charlotten kjøles ned og hvelves før servering. Kle gjerne forma med plastfolie før du legger i rullekakeskiver eller det du skal bruke. Da er det lett å få hvelvet charlotten ut før servering.

Video

I denne videoen får du se en variant av charlotte.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Masser