Hopp til innhold

Fagstoff

Dessertsupper

Dessertsupper er enkle desserter med lange tradisjoner. De er nok ikke like mye brukt i dag som de var tidligere, men serveres gjerne som dessert på ulike institusjoner.
Moltesuppe i en suppeskål servert med en klatt rømme, friske molter og et mynteblad. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Frukt- og bærsupper

Framgangsmåte

  • Ha bær eller frukt, vann, sukker, eventuelle smaksstoffer og saft i en kjele.
  • Kok til bærene eller frukten har blitt mør.
  • Jevn suppa med potetmelsjevning til ønsket tykkelse.
  • Server suppa varm, lunken eller kald, gjerne med litt is, en kremklatt, crème fraîche eller lignende.

Grynsupper

Her kan du bruke havregryn, semulegryn, byggryn eller sagogryn.

Framgangsmåte

  • Ha gryn, vann, sukker, salt og eventuelt saft og rosiner i en kjele.
  • Kok suppa til grynene er myke.

Melkesupper

  • Ha melk, salt og sukker i en kjele og kok opp.
  • Ha i makaroni eller risengryn.
  • La det småkoke til makaronien eller risengryna er myke.

Video

I denne videoen viser kokkene framgangsmåten ved et utvalg av dessertsupper.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 14.10.2020

Læringsressurser

Varme desserter