Hopp til innhald
Meny
Søk
Vel språk
Logg inn
NDLA framside
|
Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Felles programfag saman med:
Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Vis kompetansemål
Om faget
Service
Kommunikasjon og relasjonsbygging
Yrka innen restaurant- og matfag
Faguttrykk
Etikk og arbeidsmoral
Partane i arbeidslivet
Førstehjelp
Etikk og arbeidsmoral
I matbransjen vil du nok hamne i ulike situasjonar der du må ta etiske val. Etter å ha gjennomgått dette emnet stiller du sterkare når du står i ein situasjon som krev at du må bestemme deg for kva som er rett og gale.
Vis heile emnebeskrivinga
CC BY-SA
Skrive av Unni Kulhuset Granheim.
Sist fagleg oppdatert 07.06.2020
Reglar for bruk
Læringsressursar
Etikk og arbeidsmoral
Kva er etikk?
Fagstoff
Etiske dilemma
Fagstoff
Etikk i matlaging
Fagstoff
Etikk i matproduksjonen
Fagstoff
Stygge grønsaker – mat eller søppel?
Oppgåver og aktivitetar
Verpehøna sin lagnad
Oppgåver og aktivitetar
Etikk og dyrevelferd i matproduksjon
Oppgåver og aktivitetar
Etikk i handel med mat og drikke
Fagstoff
Etiske dilemma på jobben
Oppgåver og aktivitetar
Bitre druer
Oppgåver og aktivitetar
Logg inn med Feide