Skip to content

Work Assignment

Produkter av rørt masse

I denne oppgaven skal dere lage ulike produkter av rørt masse og kåre vinneren av det beste produktet. En rørt masse lages av like deler smør, sukker, egg og mel. I tillegg kan vi velge å tilsette litt bakepulver for at ikke bakverket skal bli tungt.
Et stykke lys formkake med gul krem er anrettet på en hvit tallerken. Foto.
Open image in new window

Introduksjon

Vi starter med å røre smør og sukker til en lett hvit masse. Deretter tilsetter vi egg litt etter litt, før vi tilsetter siktet mel og bakepulver. Vi kan også tilsette eventuell smak. Vi kan bruke massen til både formkaker og muffins.

Oppgave 1

Del klassen inn i grupper som lager hvert sitt produkt av rørt masse.

Bruk denne grunnoppskriften:

  • 250 gram romtemperert smør

  • 250 gram sukker

  • 250 gram egg

  • 250 gram hvetemel

  • 1 ts bakepulver

Framgangsmåte

Rør smør og sukker til en hvit og luftig masse i cirka 15 minutter. Skrap massen ned fra kanten av bollen av og til.

Tilsett egg litt etter litt. Pass på at eggene er blandet inn i massen før du tilsetter mer egg.

Rør forsiktig inn hvetemel, bakepulver og eventuell smak. Ha massen i en ønsket form. Husk at massen øker i volum i ovnen, så ikke fyll massen helt til kanten av formen du bruker. Stek til massen er gjennomstekt. Sjekk gjerne om kaka er ferdigstekt ved å stikke en pinne i midten.

Gruppe 1. Muffins

Bruk grunnoppskriften og lag muffins med valgfri smak.

Gruppe 2. Formkake i brødform

Bruk grunnoppskriften og lag en formkake med valgfri smak.

Gruppe 3. Skuffkake i langform

Bruk grunnoppskriften og lag en langpannekake med valgfri smak.

Oppgave 2

Alle gruppene presenterer produktet sitt for de andre, og alle smaker på hverandres produkter.

Kår det beste produktet av rørt masse basert på

  • smak

  • konsistens

  • saftighet

CC BY-SAWritten by: Einar Martin Kålen.
Last revised date 03/21/2023

Learning content

Masser