Skip to content

Subject Material

Sukkerbrød

Et luftig og flott sukkerbrød er et perfekt utgangspunkt for å lage bløtkake og marsipankake, men kan også brukes til andre kaker og desserter.
Sukkerbrød med glasur, det er skåret ut et stykke. Foto.
Open image in new window

Sukkerbrød lages av en pisket masse. Piskede masser består av egg, sukker, mel og eventuelt bakepulver.

Framgangsmåte:

  • Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Sikt mel og bakepulver for hånd, bland forsiktig ved å "løfte" inn mel og bakepulver med en slikkepott.
  • Ikke rør for mye, da risikerer du at lufta slås ut igjen og at massen faller sammen.
  • Smør kakeforma og stek kaken i ovnen.
  • Avkjøl kaken i forma før du løsner den.

Video

Denne videoen viser hvordan vi lager et sukkerbrød.

CC BY-SAWritten by: Jannike Gausdal.
Last revised date 10/19/2020

Learning content

Masser