Hopp til innhold
Meny
Søk
Velg språk
Logg inn
NDLA forside
|
Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Felles programfag sammen med:
Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Vis kompetansemål
Om faget
Service
Kommunikasjon og relasjonsbygging
Yrkene innen restaurant- og matfag
Faguttrykk
Etikk og arbeidsmoral
Partene i arbeidslivet
Førstehjelp
Etikk og arbeidsmoral
I matbransjen vil du nok havne i ulike situasjoner hvor du må ta etiske valg. Etter å ha gjennomgått dette emnet stiller du sterkere når du står i en situasjon som krever at du må bestemme deg for hva som er rett og galt.
Vis hele emnebeskrivelsen
CC BY-SA
Skrevet av Unni Kulhuset Granheim.
Sist faglig oppdatert 07.06.2020
Regler for bruk
Læringsressurser
Etikk og arbeidsmoral
Hva er etikk?
Fagstoff
Etiske dilemma
Fagstoff
Etikk i matlaging
Fagstoff
Etikk i matproduksjonen
Fagstoff
Stygge grønnsaker – mat eller søppel?
Oppgaver og aktiviteter
Verpehønas skjebne
Oppgaver og aktiviteter
Etikk og dyrevelferd i matproduksjon
Oppgaver og aktiviteter
Etikk i handel med mat og drikke
Fagstoff
Etiske dilemmaer på jobben
Oppgaver og aktiviteter
Bitre druer
Oppgaver og aktiviteter
Logg inn med Feide