Hopp til innhold

 1. Home
 2. TyskChevronRight
 3. 4 In der SchuleChevronRight
SubjectEmne

EMNE

4 In der Schule

Lær å snakke om skole, timeplan og fag. Lær også noen ord og uttrykk som kan være nyttige i tysktimen. Og bli kjent med noen byer i Tyskland!

Timeplan. Ilustrasjon.

Skolehverdagen din

Skolen er ganske sikkert en viktig del av hverdagen din. I denne leksjonen lærer du å snakke om skole, skolesaker, fag og timeplan. Du lærer også noen ord og uttrykk som kan være kjekt å kunne i tysktimen. Og du møter en litt rampete tyskklasse og en stressa lærer!

Den aller første skoledagen

Den aller første skoledagen er noe de fleste seksåringene gleder seg til – og en og annen gruer seg nok litt også. Derfor har mange land noen ekstra hyggelige tradisjoner på denne dagen. I denne leksjonen kan du lese litt om hva foreldre og lærere i Tyskland gjør for å gi barna en minneverdig første skoledag.

Seks tyske byer

I tyskfaget skal du ikke bare lære språk, du skal også få kunnskaper om land, folk og kultur. I denne leksjonen kan lære litt om de tyske byene Berlin, Dresden, Frankfurt, Hamburg, Köln og München.

Emner

4 In der Schule

 • Land und Leute

  Om første skoledag for seksåringer i Tyskland; om seks viktige tyske byer.

 • Grammatik

  Om flertallsform og regler for kjønn på substantiv; eiendomsord i tysk; fortellende setninger og spørresetninger; "nicht" og "kein".

 • Zum Weiterüben

  Repetisjonsøvinger til kapittel 4, "In der Schule".