Hopp til innhold

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Kost til ulike grupperChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Kost til ulike grupper

I matbransjen vil du gjennom hele din yrkeskarriere måtte ta hensyn til ulike grupper, deres mattradisjoner og forhold til mat.

Det samiske flagget ved Stortinget. Det norske flagget henger bak .Foto.

I dette hovedemnet vil du lære om samisk mat, mat til eldre og vegetarmat.

Emner

Kost til ulike grupper

  • Vegetarkost

    Å utelate kjøtt og fisk fra kostholdet, samt i enkelte tilfeller utelate melk og egg, kalles vegetarisme.

  • Kost for eldre

    Underernæring, feilernæring og overvekt er tilstander som man må ta hensyn til når man lager og serverer maten til eldre.

  • Samene har lange mattradisjoner der naturen og årstidene avgjorde hva som havnet på tallerkenen.