Hopp til innhold

SubjectEmne

EMNE

Kjøtt

Norge har lange tradisjoner med slakting og bearbeiding av kjøtt fra råvare til produkt. Av kjøtt får vi flere viktige næringsstoffer som kroppen vår trenger.

En person skjærer i en oksekam. Foto.

Slakting, speking og røyking er metoder som ble benyttet som konserveringsmetoder før, men som også er høyaktuelle i dag. Kokken, butikkslakteren og kjøttskjæreren må lære seg disse metodene, samt å lage deiger og farser, og produkter av dette.

I dette emnet får du kunnskap om kjøtt fra bås til bord, du får vite om kjøttets betydning for helsen, og lærer mer om hvordan man kan behandle kjøttet for å få det mørt og smakfullt.

Emner

Kjøtt

  • Sau, gris, storfe, kylling ... Alt etter hvilket dyr og hvilken stykningsdel man bruker, vil tilberedningsteknikk og tilberedningstid variere.

  • Fra gammelt av måtte man finne måter å bevare ferskt kjøtt over lengre tid, slik at det holdt seg godt til senere bruk.

  • Farse og deig

    Kjøttfarse og kjøttdeig blir brukt til alt fra kjøttkaker til taco. Blandingsforhold mellom kjøtt, væske og fett avgjør bruksområdene til produktet.