Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Bærekraftig produksjonChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Bærekraftig produksjon

Temaet bærekraftig produksjon handler om å utnytte råvarer og å redusere matsvinn og utslipp fra matproduksjon. Videre handler det om råvarebruk, avfallshåndtering, gjenbruk og resirkulering og bedre utnytting av ressurser over tid. Det handler også om å forstå at råvarer er en avgrenset ressurs.

Tomater som henger på tomatplanter. Foto.

Emner

Bærekraftig produksjon

  • Økologisk mat

    Økologisk mat skal være framstilt med bruk av organisk gjødsel og uten kjemisk-syntetiske plantevernmidler.

  • Fairtrade

    Merket Fairtrade garanterer at arbeiderne som har lagd produktet, har et minimum av rettigheter.

  • Avfall og miljø

    Mange av valgene vi gjør, kan ha uheldige konsekvenser for natur og miljø. I matbransjen kan vi verne miljøet ved å velge riktig emballasje.