Hopp til innhold

SubjectEmne

EMNE

Fisk

Fisk har alltid vært en viktig matvare i Norge, spesielt langs kysten. Vi har både villfisk og oppdrettsfisk, og Norge er nå et av de landene som eksporterer mest oppdrettsfisk.

Hel laks og torske- og laksefilet som ligger på et fat. Foto.

Fisk er nøytralt på smak og kan derfor brukes i mange retter med ulikt tilbehør, og til alle måltider i løpet av dagen. Fisk deles inn i halvfet, fet og mager fisk.

Fisk inneholder viktige næringsstoffer som det er dokumentert at gir oss en god helseeffekt. Helsestyresmaktene i Norge anbefaler oss derfor å spise fisk to til tre ganger i uken.

I dette emnet får du kunnskap om fiskens betydning for helsen, du lærer å skille de ulike fiskesortene fra hverandre, og du lærer om filetering, oppbevaring og kvalitetsvurdering av fersk fisk.

Emner

Fisk

  • Fisk er en fantastisk ernæringsmessig råvare og utgangspunkt for en rekke nydelige matretter.

  • For å kunne lage nydelige retter av fisk, både til hverdags og til fest, er det viktig med riktig tilberedningsteknikk og riktig temperatur.

  • Filetering

    Etter at fisken er bløgget og sløyd, må filetene fjernes fra beinet. Da er det viktig med riktig teknikk for filetering.

  • Fiskearter

    Det finnes utallige forskjellige fiskeslag. Fiskeslagene har forskjellige ernæringsmessige fordeler og tilberedes forskjellig.