Hopp til innhold

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. FiskChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Fisk

Fisk har alltid vært en viktig matvare i Norge, spesielt langs kysten. Vi har både villfisk og oppdrettsfisk, og Norge er nå et av de landene som eksporterer mest oppdrettsfisk.

Hel laks og torske- og laksefilet som ligger på et fat. Foto.

Fisk er nøytralt på smak og kan derfor brukes i mange retter med ulikt tilbehør, og til alle måltider i løpet av dagen. Fisk deles inn i halvfet, fet og mager fisk.

Fisk inneholder viktige næringsstoffer som det er dokumentert at gir oss en god helseeffekt. Helsestyresmaktene i Norge anbefaler oss derfor å spise fisk to til tre ganger i uken.

I dette emnet får du kunnskap om fiskens betydning for helsen, du lærer å skille de ulike fiskesortene fra hverandre, og du lærer om filetering, oppbevaring og kvalitetsvurdering av fersk fisk.

Læringsressurser

Fisk