Hopp til innhold

 1. Home
 2. KroppsøvingChevronRight
 3. IdretterChevronRight
 4. FriidrettChevronRight
 5. Gode råd og tipsChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Gode råd og tips

Les rådene om teknikk nøye og øv mye, så får du et godt grunnlag og en god basisteknikk.

Frisbeekast. Foto.
Frisbeekast

Generelle tips

Når du skal lære deg kast som «flyter», er det tre ting som er viktige å huske på:

 • Stå sidelengs med ansiktet mot den du kaster til. Hvilket bein som står forrest, varierer og avhenger av hvilket kast du skal utføre.
 • Hold frisbeen litt ned fra kroppen, det vil si at den siden av frisbeen som vender bort fra hånden, er nærmest bakken. Dette gjør du for å kompensere frisbeens dreining i lufta. Hvis frisbeen blir kastet helt flatt, vil de fleste oppleve at den tipper over til den ene siden, dit rotasjonen trekker den. Hvis den for eksempel roterer med klokka, vil den gradvis tippe over mot høyre.
 • Start alle kast med korte avstander, gjerne 8–10 m, og fokuser på teknikk til å begynne med.

Avanserte tips

Her er noen tips for å korrigere de vanligste feilene:

 • Frisbeen går for høyt: Du bøyer antakelig det bakerste beinet. Prøv å kaste med det bakerste beinet rett – bøy det forreste litt i stedet.
 • Frisbeen går for kort: Du legger antakelig for stor vekt på det forreste beinet og får dermed ikke nok kraft i kastet. Still deg sidelengs og strekk armen lenger bakover slik at du får lengre arbeidsvei i kastet. Prøv å overføre tyngden fra det bakerste beinet til det forreste når du kaster (men ikke så mye at du kommer for langt frampå).
 • Frisbeen «wobler» (slingrer) i lufta. Det gjør ikke nødvendigvis noe dersom kastet ellers er bra. Men prøv å kaste med mer «snert» i håndleddet, så går frisbeen mer stabilt.
 • Frisbeen tipper over til den ene siden: Hold den med større vinkel ut fra kroppen idet du slipper den, og prøv samtidig å få til en «snert» med håndleddet.

Læringsressurser

Friidrett