Hopp til innhold

  1. Home
  2. Helse- og oppvekstfag Vg1ChevronRight
  3. YrkeslivetChevronRight
  4. Yrker i helse-, sosial- og oppvekstsektorenChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Yrker i helse-, sosial- og oppvekstsektoren

I helse-, sosial- og oppvekstsektoren er det mange yrkesgrupper som til sammen utgjør bred kompetanse. Etter Vg1 helse- og oppvekstfag kan du velge mellom ulike yrkesutdanninger som fører fram til en lærlingplass og et fagbrev.

Yrkesgrupper. Kollasj.

Som elev i videregående opplæring på yrkesfag vil du måtte ta valg etter første skoleåret. Du kan velge ulike veier videre som fører fram til lærlingplass, eller du kan ta ulike valg etter Vg2 hvis du ikke skal være lærling. Som lærling vil du få mulighet til å ta opplæring i bedrift, som igjen kan føre til fagbrev. For å kunne ta et så riktig valg som mulig må du vite litt om de enkelte yrkene. Du vil på mange skoler få tilbud om praksis på ulike arbeidsplasser innenfor helse-, oppvekst- og sosialsektoren i faget yrkesfaglig fordypning. Da vil du finne litt ut om hva yrket innebærer, og du kan finne ut hva du vil jobbe med videre. Etter en lærlingplass og fagbrev åpner det seg mange muligheter for ulike steder å arbeide på.

Emner

Yrker i helse-, sosial- og oppvekstsektoren

  • Mange ulike yrkesgrupper arbeider i helse-, sosial- og oppvekstsektoren. Til sammen representerer disse ulike typer kompetanse som skal sikre at brukerne får et godt tilbud.

Læringsressurser

Yrker i helse-, sosial- og oppvekstsektoren