Hopp til innhold

  1. Home
  2. NorskChevronRight
  3. Tekst i kontekstChevronRight
  4. Nordisk litteraturChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Nordisk litteratur

Nordisk litteratur er litteratur som er skrevet på nordiske språk. Det geografiske området som kalles Norden omfatter både Norge, Sverige, Åland, Finland, Danmark, Færøyene, Island og Grønland. Men finsk, kvensk og samiske språk tilhører ikke den nordiske språkfamilien.

Bildet viser et kart over de nordsike land men kjente bygninger, flagg og mennesker i folkedrakter. Illustrasjon.
Norden i søndagstøj er tittelen på dette bildet av Guttorm Pedersen.

Les og analyser tekster på svensk og dansk

I dette emnet skal du øve deg på å jobbe med nordiske tekster. Bruk det du har lært om litterær analyse og nordiske språk når du leser og analyserer tekster på svensk og dansk.

Gjør deg kjent med nordiske forfattere

Du blir også kjent med noen nordiske forfattere og noen litterære verk. Tekstene kan du lese på originalspråket eller i norsk oversettelse. Det er også spennende å finne fram til nordiske tekster på egenhånd. En del forfattere har egne nettsteder med dikt og noveller på originalspråket. På You Tube kan du finne både forfatterintervju og opplesing av litterære tekster.

Presenter nordiske tekster i klassen

Ta gjerne utgangspunkt i disse tekstene når du skal presentere eksempler på nordisk litteratur i klassen. Bruk gjerne digitale verktøy. Et tips er at klassen samarbeider om en egen nordisk litteraturblogg.

Læringsressurser

Nordisk litteratur

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Kildemateriale