Hopp til innhold

  1. Home
  2. Naturbruk Vg1ChevronRight
  3. AkvakulturChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Akvakultur

Oppdrettsnæringa har hatt ei rivende utvikling siden de første pionerene startet med lakseoppdrett i slutten av 1960-åra. Nå drives produksjonen med avansert teknologi og krever høy kompetanse. Oppdrettsfisk er en av Norges viktigste eksportartikler, og det leveres til mange internasjonale markeder.

Oppdrettsanlegg i en fjord i Finnmark. Foto.

Emner

Akvakultur

  • Som fagarbeider i akvakultur jobber du i ei næring som skaper store verdier. Arbeidsplassen og arbeidsoppgavene er varierte og utfordrende.

  • Arter i oppdrett

    Laks er den vanligste oppdrettsarten. Men både kveite, torsk og piggvar og blåskjell, kamskjell, kråkeboller og krepsdyr er aktuelle arter.

  • Fôret er en av de største kostnadene i et oppdrettsanlegg. Derfor er det viktig å bruke riktig fôr og å fôre riktig.

  • For å sikre god fiskehelse må vi kjenne miljøkrava til de ulike artene. Vi må overvåke både fisk og miljø for å kunne sette inn tiltak ved behov.