Hopp til innhold

  1. Home
  2. Bygg- og anleggsteknikkChevronRight
  3. YrkesutøvelseChevronRight
  4. MurerenChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Mureren

Murerfaget har lange tradisjoner og stor variasjon i arbeidsområdet. Mureren bygger nytt og rehabiliterer gammelt murverk, og benytter seg av ulike materialer og løsninger i arbeidet sitt.

Murer lager vegg i teglstein. Foto.
Murer lager vegg i teglstein.

Video om arbeidet til mureren (fra EBA på YouTube)

Murerfaget

Som murer kan du jobbe selvstendig, men også være en del av større prosjekter ved bygging, reparasjon eller vedlikehold av små og store bygninger. En murer må også være nøyaktig og praktisk anlagt, man må ha evnen til å jobbe planmessig og kunne kommunisere godt med kunder og kollegaer. Det er også viktig at arbeidet utføres i henhold til de lover og forskrifter som gjelder.

God fysikk og evnen til å tilpasse seg ulike arbeidssituasjoner er viktig. Kreativitet og evnen til å se løsninger er egenskaper som er sentrale i deler av en murer sitt arbeid.

Arbeidsområder

Arbeidsområdene spenner fra utvendige konstruksjoner som krever kunnskaper om å stå imot vær og vind, til innvendige arbeider med små detaljer som krever nøyaktighet.

Murerfaget er et gammelt håndverksfag med lange tradisjoner. Selv om en del i faget er endret og modernisert, er det fortsatt det håndverksmessige arbeidet som er viktig.

Les mer om murerfaget på utdanning.no

Læringsressurser

Mureren