Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Bli en opplevelsesvert med Airbnb!

Airbnb er et selskap som driver en nettbasert markedsplass for overnatting der folk kan leie ut hele eller deler av hjemmet sitt. Men visste du at de også formidler andre tjenester, som du kan tjene penger på?
Hjemmesiden til Airbnb, med teksten «Welcome Home» og søkefelt for bestilling. Bakgrunnsbildet viser et hus med to personer som klemmer på utsiden, og en person med koffert. Skjermbilde.
Åpne bilde i et nytt vindu

hjemmesiden til Airbnb finner du informasjon om hvordan du kan bli vertskap for en opplevelse på Airbnb. Du kan faktisk tjene penger på å ta med turister og andre på aktiviteter du elsker!

Oppgave i grupper

 1. Les hvordan dere kan bli vertskap for en opplevelse på Airbnb.

 2. Diskuter hvilke aktiviteter dere elsker, og som dere kunne ha tenkt dere å tilby på Airbnb. Det kan være aktiviteter eller opplevelser som krever personlig oppmøte, eller som er nettbasert.

 3. Bli enige om en aktivitet eller opplevelse.

 4. Lag en plan for hvordan den valgte aktiviteten eller opplevelsen kan bli en reiselivsopplevelse for andre. Planen må inneholde en beskrivelse av

  • temaet for opplevelsen

  • kvalitetsstandarder for opplevelsen

  Temaet kan for eksempel være natur, camping, dyr, kunst, kultur, sightseeing, sport, matlaging, matsafari, underholdning eller noe annet. Kvalitetsstandardene skal beskrive deres egen ekspertise, hvilke lokale sider ved aktiviteten deres som gir en unik opplevelse, og hvordan dere får deltakerne til å føle seg velkomne og trygge. Les mer om kvalitetsstandardene for opplevelsen i den engelske artikkelen om de tre grunnpilarene i en god opplevelse hos Airbnb.

 5. Lag en presentasjon av forslaget deres. Hold presentasjonen for klassen og få tilbakemeldinger.

 6. Reflekter i fellesskap over fordeler og ulemper med selvstendige verter for ulike aktiviteter og opplevelser i reiselivstilbudet. Ville dere selv benyttet dere av et slikt tilbud?


Ressurser for opplevelsesverter, airbnb.no

Mer informasjon om hvordan dere kan bli vertskap for en reiselivsopplevelse, finner dere på Airbnbs side med
ressurser for opplevelsesverter
.

CC BY-SASkrevet av Cathrine Meyer Johansen.
Sist faglig oppdatert 13.03.2022

Læringsressurser

Reiselivsprodukter med utgangspunkt i norsk og samisk kultur