Hopp til innhold

Operasjon Dagsverk 2023

Deltar skolen din på Operasjon Dagsverk? Eller vurderer dere å gjøre det? Her finner du informasjon om årets OD-prosjekt og får hjelp til å gjennomføre Internasjonal Uke og OD-dagen.
Tre unge personer har på seg skuddsikre vester som er dekorerte med ulike symboler og tegninger. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Hva er Operasjon Dagsverk?

Operasjon Dagsverk (OD) er Norges største solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Hvert år arrangerer OD informasjonskampanjen Internasjonal Uke (IU) som skoler i hele Norge kan delta på. Her lærer elevene om hva som er med på å gjøre verden urettferdig, sett i lys av årets OD-prosjekt og vår rolle i verden.

På aksjonsdagen i oktober/november, OD-dagen, kan elevene velge å jobbe til inntekt for årets prosjekt, som støtter ungdom og utdanning i en annen del av verden.

Årets prosjekt: Skuddsikker framtid

Årets OD-prosjekt er i samarbeid med SAIH (Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) og støtter ungdom i Colombia. Selv om det er et av verdens farligste land å være menneskerettighetsforkjemper i, står ungdom sammen i front og kjemper for sine rettigheter. Det handler ikke bare om beskyttelse, men om å styrke sin egen framtid og nåtid.

Årets prosjekt skal støtte ungdomsorganisasjoner som gir ungdom alternativer til vold, kunnskap og ferdigheter til å påvirke myndighetene, og bidrar til at ungdom står sterkere rustet mot rekruttering til kriminalitet. Sammen skaper vi et skuddsikkert fellesskap og en skuddsikker framtid.

Under finner du utvalgte undervisningsopplegg knyttet til årets prosjekt. Oppleggene er utarbeidet av Operasjon Dagsverk.

Mer informasjon og flere undervisningsopplegg finner du på nettsidene til Operasjon Dagsverk:

CC BY-SARettighetshaver: Operasjon Dagsverk
Sist faglig oppdatert 11.08.2023